Canvas: ny læringsplattform ved Kunsthøgskolen i Oslo

Her finner du mer informasjon om:

Hvorfor har vi valgt Canvas?

Studentene har i flere år etterlyst et bedre system for kommunikasjon om studiene. De har ønsket seg en plan for undervisningen og klarhet i hva som skal skje underveis, klarhet i læringsmål og vurderingsformer, arbeidskrav som blir formidlet og fulgt opp, tydeliggjøring av progresjon, tydeligere tilbakemeldinger fra lærerne. Gjerne skriftlig.

De har ønsket seg bort fra gule lapper, mail og tilfeldige Facebook-grupper og over i et system hvor de kan sjekke timeplan, få hastebeskjeder, levere inn oppgaver, kommunisere med lærere og medstudenter på en plattform. Og de vil at verktøyet skal fungerer like godt på mac som pc, nettbrett og mobil.

Canvas er et svar på dette!

Hvordan logger jeg meg på?

Pålogging

Gå til https://khio.instructure.com og logg deg inn med det vanlige Feide passordet ditt. Dvs. det samme som du bruker til mail, web mail, ESS osv.

Detaljert beskrivelse

Gå til https://khio.instructure.com. Siden ser slik ut:

Canvas01

Hvis «tilhørigheten» ikke er Kunsthøgskolen i Oslo må du klikke på «Endre» og velge vår skole.

Det er ikke eget brukernavn/passord for Canvas, du benytter det samme som til e-posten. Skulle det være problemer med å logge på kan forklaringen være at det er lenge siden du skiftet passord på IT-kontoen din. Du kan bytte passord her: https://aktivering.khio.no/sa-ansatt/prep.php.

Feide synkroniserer kun et par ganger i døgnet, så det kan være du må vente til neste dag med å sjekke om det nye passordet ditt fungerer. Skulle det vise seg å ikke fungere, ta kontakt med IT.

Når du har lykkes med påloggingen må du bekrefte informasjonen som er lagret om deg og godkjenne en brukeravtale. Dette siden ser slik ut:

Canvas02

Canvas03

Hvis du har forsøkt ovennevnte og likevel ikke får logget inn, send en mail til canvas@khio.no så skal vi hjelpe deg så raskt som mulig.

Hvordan laster jeg ned mobil-app’en?

Les mer om hvordan du laster ned app’en her:

Første gang du logger deg på blir du bedt om å legge inn skolen din i et felt som heter «Find your school or district». Du finner Kunsthøgskolen i Oslo ved å skrive «khio» i søkefeltet.

Når app’en har funnet khio.instructure.com logger du på med det vanlige Feide brukernavnet og passordet ditt. Dvs. det samme som du bruker til mail, web mail, ESS osv.

Skulle det være problemer med å logge på kan forklaringen være at det er lenge siden du skiftet passord på IT-kontoen din. Du kan bytte passord her: https://aktivering.khio.no/sa-ansatt/prep.php.

Feide synkroniserer kun et par ganger i døgnet, så det kan være du må vente til neste dag med å sjekke om det nye passordet ditt fungerer. Skulle det vise seg å ikke fungere, ta kontakt med IT.

Implementering

Vårsemesteret 2017 tester vi ut verktøyet i en pilot for hele skolen, vi prøver og feiler, fortsetter med opplæring og finner vår form.

Når studieåret 2017/2018 sparkes i gang er vi på!

Da er alle studenter og ansatte i gang med å bruke Canvas til kommunikasjon om studiene.

Opplæring for ansatte

Det vil bli to Canvaskurs hver mnd. i vårsemesteret. Ett nybegynnerkurs og et kurs for viderekommende. Sistnevnte kommer til å bli arrangert som en workshop hvor ansatte jobber med innhold i egne kursrom, og Canvas-support hjelper til med det som måtte være av spørsmål.

Datoer Klokkeslett Rom Beskrivelse
17. januar 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Nybegynner
19. januar 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Videregående
22. februar 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Nybegynner
23. februar 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Videregående
14. mars 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Nybegynner
16. mars 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Videregående
20. april 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Nybegynner
21. april 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Videregående
22. mai 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Nybegynner
23. mai 10-12 Medialab undervisningsrom 1 Videregående


HUSK! Ta med laptop, lader og test ut at du får logget deg på med Feide.

Informasjon om pålogging

Feidepåloggingen må være i orden senest dagen før kurset. For spørsmål om dette ta kontakt med canvas@khio.no.

Opplæring for studenter

Lærere kommer til å publisere sine Canvasemner på forskjellige tidspunkt i løpet av vårsemesteret. Som student er du påmeldt en rekke emner og når disse blir publisert av læreren får du tilgang til kurset via ditt dashbordet inne i Canvas.

Informasjon om pålogging finner du over.

I og med at Kunsthøgskolen ikke har én felles lanseringsdato for Canvas i vårsemesteret er det ikke lagt opp til en samlet opplæring for studentene. Det vil imidlertid bli en gjennomgang av funksjonalitetene i Canvas på avdelingsvise allmøter i løpet av semesteret. Informasjon om tid og sted for dette kommer fra avdelingen.

Ved studiestart i august 2017 vil alle studenter få tilbud om opplæring.

Hvis du har spørsmål eller ønsker i forbindelse med opplæring så sende gjerne en mail til canvas@khio.no.

Canvas-guider på nett

Gå til nettsiden https://community.canvaslms.com. Her finner du oppdatert informasjon om en rekke temaer.

Hvis du klikker deg inn på Canvas Guides finner du opplæring som er rettet spesielt mot deg som lærer, administrator eller student.

Canvas04

Canvas Guides