Disputas

Foto: Stephen Hutton.

Disputas Franz Petter Schmidt: Weaving Fabrics for Suits

Kunsthåndverker og tekstilkunstner Franz Petter Schmidt forsvarer sitt forskningsarbeid Weaving Fabrics for Suits i disputas ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Tid: Tirsdag 05. juni 2018 kl. 12.00-15.00.
Sted: Kunsthøgskolen i Oslo, Fossveien 24, Auditoriet.

Disputasen holdes på engelsk

I stipendiatarbeidet Weaving Fabrics for Suits forteller Franz Petter Schmidt historien til tre gjenværende bedrifter i den norske tekstilindustrien. Han har et spesielt fokus på produksjon av vevde stoffer til klær og utgangspunktet for arbeidet er hans nære relasjon til industrimuseet og veveriet Sjølingstad Uldvarefabrik utenfor Mandal. Schmidt har gjennomført undersøkelser i arkiver, i verksted og i dialog med fagfolk der han har oppholdt seg. Fordypning i stedshistorier og tidkrevende arbeidsprosesser gir grunnlag for å stille spørsmål om forvaltning av kulturhistorie, håndverkskunnskap, arbeidskraft og naturressurser. I perioden Schmidt var stipendiat fikk han også en dypere forståelse for hvorfor tekstilindustrihistorien, veveriet og selve stoffet betyr så mye for han personlig. Arbeidet fikk en klangbunn i hans egen biografi og familiehistorie.

Reflection: Weaving Fabrics for Suits 

Schmidt er stipendiat i Program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved avdeling Kunst og håndverk, Kunsthøgskolen i Oslo.

Bedømmelseskomiteen består av:
Leder av komiteen Apolonija Šušteršič , professor i kunst og offentlige rom ved KHiO.
Anders Kreuger, kurator ved M HKA, Antwerpen, redaktør for Afterall, London og en av Kunstkritikks faste kommentarskribenter.
Billedkunstner Stein Rønning.

Disputasen er åpen for det generelle publikum.
Etter disputasen er det et arrangement med enkel servering. For pressen er det mulig å gjøre egen avtale om å møte stipendiaten.

Les gjerne også:
Oslo Kunstforening om utstillingen Weaving Fabrics for Suits.
Breathing History by Jennifer Allen

Pressekontakt:

Seniorrådgiver Anne Line Abotnes
Telefon: 920 39 851
E-post: anneabot@khio.no