Forelesning

Erna i det hvite hus - Dagsavisen 11.01.18

Design Talks Night: Siri Dokken

Design Talks Night starter opp igjen tirsdag 13. februar med Siri Dokken, nyansatt professor ved Avdeling Design, som forteller om arbeidet med satiretegninger.

Reaksjonstid: Om tid og tegning

En kommenterende tegning må virke øyeblikkelig. I en avis har den kanskje tre sekunder på seg, på andre flater enda mindre. Samtidig skal den ha en original inngang, dekke komplekse problemstillinger, og påvirke mottageren. For å få dette til er alle midler tillatt. Siri Dokken viser satiretegnerens skitne triks.

Foredraget innledes av Andreas Berg, professor i illustrasjon ved avdeling Design.


Siri Dokken
(født 1966) har vært fast tegner i Dagsavisen (tidligere Arbeiderbladet) siden 1995. Hun gikk ut fra SHKS i 1993 og er en satiretegner med samfunn og politikk som hovedområde. I tillegg til jobben som avistegner, er hun er også fast illustratør av Nytt Norsk Tidsskrift. Dokken har mottatt en lang rekke priser, blant annet den prestisjetunge EWK-prisen, og er flere ganger innkjøpt av Nasjonalgalleriet og Nasjonalbiblioteket.
Hennes avistegninger er kjent for sin elegante strek, som regel kombinert med en drepende observasjonsevne, men like ofte med stor varme.

Les gjerne Fritt ord finansierer 2'er stilling i satiretegning


Design Talks Night

Foredragsrekken Design Talks Night arrangeres av avdeling Design ved Kunsthøgskolen i Oslo en tirsdag i måneden. Gratis inngang, åpent for alle. Foredraget er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.