Boklansering

Jeannette Christensen: The Passing of Time

Lørdag 26. august, kl.15.00, er det boklansering av The Passing of Time og finnisage av utstillingen Women Interrupted, en utstilling om eksistensen, livet og kunstens forgjengelighet. 

Jeannette Christensen vil samtale med Kristin Gjesdal og Marit Grøtta med utgangspunkt i boken som samler en serie polaroidbilder fra 1994 til i dag, og er en del av Jeanette Christensens KUF-arbeid ved Kunsthøgskolen (Kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning).

Kristin Gjesdal er Professor II i filosofi ved Universitetet i UiO og Associate Professor i filosofi ved Temple University, Philadelphia. Hun er forfatter av flere bøker og en rekke artikler innenfor estetikk og kunstfilosofi og har skrevet teksten i boken The Passing of Time.

Marit Grøtta er førsteamanuensis i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo. Hun har skrevet bøker og artikler om litteratur, estetikk og visuell kultur og interesserer seg særlig for portrettfotografiets betydning i litteraturen.

Om utstillingen

Vernissage: torsdag 18. mai kl. 19.00-21.00, Rosteds gate 10, 0178 Oslo
Utstillingsperiode: 18.05.–26.08.2017
Åpent for publikum: 18.-28.5. og 23.-26.8.

I utstillingsperiodene har Kunstplass [10] åpent onsdag-lørdag kl. 12:00 -17:00 eller etter avtale.

Kunstplass [10] presenterer arbeider av professor ved Kunstakademiet, Jeannette Christensen, bl.a. en serie polaroidbilder og en ny geléinstallasjon.

Det er uvisst hvordan geléinstallasjonen, med sin flyktige karakter, sakte men sikkert vil bevege seg mot sin egen oppløsning i sommervarmen, angrepet av mugg og forråtnelse.

Polaroidbildene består av en serie med doble og triple portretter. De første bildene ble fotografert i 1994/95 og noen av modellene ble re-fotografert i 2009, 2015 og i 2017. Bildene er basert på handlingene som kvinner utfører i kjente malerier av barokkmaleren Jan Vermeer, bl.a. Girl Interrupted at Her Music (1660-61), som har gitt tittelen til utstillingen; Woman Interrupted.

Ved å følge et motiv og personer over tid får man som betrakter en bevissthet rundt livets sårbarhet. Det samme er tilfelle med geléinstallasjonen som kretser rundt undersøkelser av tid og foranderlighet, det temporære og stedsbetingede.

Om Jeanette Christensen

Jeannette Christensen har siden tidlig på 90-tallet arbeidet med installasjoner, skulptur og fotografi, hvor blant annet en diskusjon omkring skulpturbegrepet, tid og materialitet har vært gjennomgående. Hun bor og arbeider i Oslo og er utdannet ved Bergen kunst- og håndverksskole, Vestlandets kunstakademi og École Nationale Supérieure des Beaux Arts, Paris. Hun har deltatt på en utallige utstillinger i Norge og utlandet siden 90-tallet. De siste årene bl.a. på Kunsthall Oslo, Henie Onstad Kunstsenter, Museet for Samtidskunst og Kunstnerforbundet. Hun har forelest siden 1998 og har vært professor på Kunstakademiet i Oslo siden 2010.