Forestilling

Fyrsten – Machiavelli-variasjoner

I forbindelse med prosjektprogrammet Kunnskaper og ferdigheter for et postdramatisk teater, utvikler professor i regi ved Teaterhøgskolen, Tore Vagn Lid, i disse dager makroetyden Fyrsten – Machiavelli-variasjoner, på Nationaltheatret. På Malersalen forsøkes det å gjøre teateret til drivhus; bygge en egen konkret utopi.

Veksthuset utforsker om det er mulig å få noe – i hvert fall noe – til å vokse i disse avmektige tider? Er det mulig å få noe til å vokse der ingen skulle tro at noe kunne gro?

Fra Nationaltheatrets omtale av Fyrsten – Machiavelli-variasjoner:

"Se for deg at det i 1532, ved kysten av Nord-Italia, sjøsettes en flaskepost til ettertiden. Innholdet er brennbart. Avsender er Niccolò Machiavelli, politisk rådgiver for herskeren av Firenze, virksom i en tid preget av politiske og menneskelige drama, og kriger som aldri ser ut til å ta slutt.

Nesten 500 år senere plukkes flaskeposten opp av den prisbelønnede regissøren og dramatikeren Tore Vagn Lid, som åpner den opp på Malersalen våren 2017. Teksten, som har inspirert alt fra diktatorer, næringslivsledere og husmødre, inntar teatret, i Vagn Lids helt unike scenespråk. Kan man bruke Machiavellis politiske «flaskepost» for å forstå maktens anatomi i dag?"

28. april 2017 åpnes veksthuset for gjester og holdes åpent til 9. juni. I mellomtiden kan nysgjerrige snoke inne på veksthusportalen! Her kan dere følge veksthuset dag for dag, koble dere på live-streaming fra veksthuset og lese duepostene våre. Vil dere lese mer om prosjektet kan dere følge linkene under diskurser eller se Nationatheatret der du også kan bestille billetter.

Se saken Et sendebud for Machiavelli i Dagsavisen.