Her finner du mer informasjon om:

Hvordan logger jeg meg på?

Pålogging

Gå til https://khio.instructure.com og logg deg inn med det vanlige Feide passordet ditt. Dvs. det samme som du bruker til mail, web mail, ESS osv.

Hvis du er gjestelærer og har fått epost om selv å opprette brukerkonto i Canvas må du logge på via denne lenken https://khio.instructure.com/login/canvas. Ta kontakt med canvas@khio.no hvis du har spørsmål.

Detaljert beskrivelse

Gå til https://khio.instructure.com. Siden ser slik ut:

Canvas01

Hvis «tilhørigheten» ikke er Kunsthøgskolen i Oslo må du klikke på «Endre» og velge vår skole.

Det er ikke eget brukernavn/passord for Canvas, du benytter det samme som til e-posten. Skulle det være problemer med å logge på kan forklaringen være at det er lenge siden du skiftet passord på IT-kontoen din. Du kan bytte passord her: https://aktivering.khio.no/sa-ansatt/prep.php.

Feide synkroniserer kun et par ganger i døgnet, så det kan være du må vente til neste dag med å sjekke om det nye passordet ditt fungerer. Skulle det vise seg å ikke fungere, ta kontakt med IT.

Når du har lykkes med påloggingen må du bekrefte informasjonen som er lagret om deg og godkjenne en brukeravtale. Dette siden ser slik ut:

Canvas02

Canvas03

Hvis du har forsøkt ovennevnte og likevel ikke får logget inn, send en mail til canvas@khio.no så skal vi hjelpe deg så raskt som mulig.

Hvordan laster jeg ned mobil-app’en?

Les mer om hvordan du laster ned app’en her:

Første gang du logger deg på blir du bedt om å legge inn skolen din i et felt som heter «Find your school or district». Du finner Kunsthøgskolen i Oslo ved å skrive «khio» i søkefeltet.

Canvas App Skjermbilde

Når app’en har funnet khio.instructure.com logger du på med det vanlige Feide brukernavnet og passordet ditt. Dvs. det samme som du bruker til mail, web mail, ESS osv.

Skulle det være problemer med å logge på kan forklaringen være at det er lenge siden du skiftet passord på IT-kontoen din. Du kan bytte passord her: https://aktivering.khio.no/sa-ansatt/prep.php.

Feide synkroniserer kun et par ganger i døgnet, så det kan være du må vente til neste dag med å sjekke om det nye passordet ditt fungerer. Skulle det vise seg å ikke fungere, ta kontakt med IT.

Hvorfor har vi valgt Canvas?

Studentene har i flere år etterlyst et bedre system for kommunikasjon om studiene. De har ønsket seg en plan for undervisningen og klarhet i hva som skal skje underveis, klarhet i læringsmål og vurderingsformer, arbeidskrav som blir formidlet og fulgt opp, tydeliggjøring av progresjon, tydeligere tilbakemeldinger fra lærerne. Gjerne skriftlig.

De har ønsket seg bort fra gule lapper, mail og tilfeldige Facebook-grupper og over i et system hvor de kan sjekke timeplan, få hastebeskjeder, levere inn oppgaver, kommunisere med lærere og medstudenter på én plattform. Og de vil at verktøyet skal fungerer like godt på mac som pc, nettbrett og mobil.

Canvas er et svar på dette!

Fra og med studiestart i august 2017 tar Kunsthøgskolen i Oslo i bruk Canvas som kommunikasjonsplattform. Det vil si at lærere legger ut informasjon om emner og kurs i egne rom i Canvas og at studentene kan finne alle beskjeder, mailer, timeplaner, fraværsregistreringer, oppgaveinnleveringer etc. på ett sted.

Opplæring for ansatte

Det vil bli to Canvaskurs i begynnelsen av høstsemesteret 2018. Kurset tar for seg grunnleggende funksjonalitet og begreper, og avsluttes med en workshop hvor du kan jobbe med innhold i egne emnerom.

Datoer Klokkeslett Rom Beskrivelse
4. september 10.00-12.00 Møterom design Canvaskurs
27. september 13.00-15.00 Møterom design Canvaskurs

I tillegg: Alle avdelinger har lærere som er superbrukere i Canvas. Du kan spørre disse om hjelp, tips og triks som passer for ditt fagområde. Avdelingene kan bestille egne workshops/kurs hos Canvas support (canvas@khio.no).

HUSK! Ta med laptop, lader og test ut at du får logget deg på med Feide.

Informasjon om pålogging

Feidepåloggingen må være i orden senest dagen før kurset. For spørsmål, ta kontakt med canvas@khio.no.

Canvas-informasjon, opplæringsvideoer på nett

Gå til nettsiden https://community.canvaslms.com. Her finner du oppdatert informasjon om en rekke temaer. Du kan også finne guidene på norsk her http://no.guides.instructure.com/.

Hvis du klikker deg inn på Canvas Guides finner du opplæring som er rettet spesielt mot deg som lærer, administrator eller student.

Canvas04

Canvas Guides