Silje Aker Johnsen

Silje Aker Johnsen er stipendiat ved Operahøgskolen med prosjektet : En søken etter en utvidet fysisk tolkning av vokal samtidsmusikk og av opera.

Siljes stipendiatprosjekt fokuserer på kombinasjonen av bevegelse og stemme i forskjellige sammenhenger og uttrykk. Hun har bakgrunn fra det klassiske musikkfeltet, opera og samtidsmusikk, men også som danser og i tverrkunstnerisk scenekunst.

Hun er utdannet ved Griegakademiet i Bergen, Universität der Künste, Berlin og Norges Musikkhøgskole. Hun debuterte med Berliner Kammeroper i 2006 og hun har sunget roller ved Den Norske Opera og Ballett og Nationaltheateret. Silje har også arbeidet som danser i The Polish Dance Theatre og i det frie feltet i Norge.

Hun har gjestet mange festivaler som solist, blant andre Ultima Contemporary Music Festival, Festspillene i Bergen, Huddersfield Contemporary Music Festival, Die Donaueschinger Musiktage, Firenze Suona Contemporanea, Coda International Dance Festival og Festival Novelum.

Hun har tidligere hatt Statens Kunstnerstipend for yngre kunstnere for å arbeide med en hybridutøverrolle innen vokal samtidsmusikk og samtidsdans.

Silje ble valgt til Årets Utøver av Norsk Komponistforening i 2013.