Ledige stillinger - Vacancies

 


Skal du søke en faglig stilling ved Kunsthøgskolen i Oslo?
Her finner du forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Skrevet av Webredaktør.
Nyheter
Fra skrivebord til sceneromFra skrivebord til scenerom

Trenger norsk teater ny dramatikk? Masterstudenene i scenetekst arrangerer seminar på Nationaltheaterets Amfiscene 20.september

Designavdelingen representert på Norske Kunsthåndverkeres årsutstillingDesignavdelingen representert på Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling

Charlotte Bik Bandlien ved Avdeling Design foredrar ved Trøndelag Senter for Samtidskunst i anledning Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling "Skreddersydd" 18. september. To tidligere MA-studenter fra design deltar på utstillingen som står fram til 28. september.

DUB LEVIATHAN Versjon# 3 - innkikk i pågående arbeidsprosessDUB LEVIATHAN Versjon# 3 - innkikk i pågående arbeidsprosess

DUB Leviathan-prosjektet er et samarbeid mellom Transiteatret-Bergen, Prosjektprogrammet/Kunsthøgskolen i Oslo, Sisu slagverkensemble, Dramatikkens hus m.f.l. Visning 27.september.

"Utdanning av samtidsdansere i dag""Utdanning av samtidsdansere i dag"

Balletthøgskolen inviterer til halvdagseminar med studenter, inviterte gjester og andre interesserte onsdag 24.september

Galleri Format: Arkeologisk utstillingGalleri Format: Arkeologisk utstilling

Tre studenter fra metall- og smykkekunst åpner utstilling på Galleri Format fredag 12. september. Med utgangspunkt i noen utvalgte objekter som er funnet i Oslo, har studentene fått i oppgave å utforske og utforme et smykke.

Foredrag med Patrick-Louis VuittonForedrag med Patrick-Louis Vuitton

Femte generasjon Vuitton kommer til Kunsthøgskolen fredag 12. september for å gi en innføring i historien til det kjente merkevarehuset. Åpent for studenter og ansatte ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Utstilling om norske romáUtstilling om norske romá

Stipendiat på Design, Annelise Bothner-By, har designet utstillingen «Norvegiska romá – norske sigøynere» på Interkulturelt Museum som åpner søndag 14. september.

Utstilling om å stille ut grafisk designUtstilling om å stille ut grafisk design

Sju MA2-studenter fra grafisk design og illustrasjon ønsker å sette søkelys på ulike problemstillinger knyttet til det å stille ut grafisk design. Det gjør de gjennom en utstilling som åpner torsdag 11. september i Sons gate 7, ved Kampen park.

Avdeling Kunst og håndverk inviterer til HOTWEEK 2014 - MovementAvdeling Kunst og håndverk inviterer til HOTWEEK 2014 - Movement

Fra den 15. - 19. september arrangeres HOTWEEK på fagområdet for metall og smykkekunst, avdeling Kunst og håndverk, på Kunsthøgskolen i Oslo. Arrangementet har tema 'Movement' og har en rekke gjestelærere, workshops og annet i løpet av tiden det foregår. Arrangementet er åpent for alle!

Agenda: Kunsthåndverk eller materialbasert kunst?Agenda: Kunsthåndverk eller materialbasert kunst?

Fredag 12. september inviterer avdeling Kunst og håndverk til et nytt Agenda. Tema denne gang er begrepene "kunsthåndverk" og "materialbasert kunst"? Hvordan brukes disse begrepene? Ser vi en språklig endring som rommer et møte mellom kunsthåndverket og billedkunsten? Dette er noen av problemstillingene det inviterte panelet vil forsøke å belyse. Velkommen!

Åpent Forum 08.09.14: VerdensteatretÅpent Forum 08.09.14: Verdensteatret

Verdensteateret, som består av blant annet kunstnere, komponister, performanceartister og musikere, kommer til årets første Åpent Forum for å presentere seg selv og fortelle om både nye og gamle produksjoner. Velkommen!

"The Lobby" - opera på hotell i 30-tallets USA"The Lobby" - opera på hotell i 30-tallets USA

Som del av faget Entreprenøskap har avgangsstudentene på Operahøgskolens masterstudium laget sin egen forestilling. Den fremføres i Sentralen 21.september.

Stipendiat Ingrid Fiksdal nominert til KritikerprisenStipendiat Ingrid Fiksdal nominert til Kritikerprisen

Ingrid Fiksdal er koreograf og stipendiat ved Balletthøgskolen. Hun er nominert for forestillingen "Hoods", som ble vist på Black Box tidligere i år.

Kunsthøgskolen godt representert på motevisningen UPKunsthøgskolen godt representert på motevisningen UP

Karoline Bakken Lund, student på master i Design, var en av seks klesdesignere som deltok på motevisningen UP (øpp) tirsdag 2. september. Tre tidligere designstudenter deltok også, og Charlotte Bik Bandlien fra Design satt i fagjuryen.

Klær til dans - en interdisiplinær undersøkelseKlær til dans - en interdisiplinær undersøkelse

Hvor begynner og slutter danserens kropp, og hvor begynner og slutter klærne/kostymet? Hva oppstår i sammensmeltningen mellom kroppen i bevegelse og klærne? Et samarbeid mellom Design og Balletthøgskolen. Presentasjoner 22. og 23.september.

Hundre Wikipedia-artikler på to dagerHundre Wikipedia-artikler på to dager

Begreper som lobbyvirksomhet, høneblund og sivil ulydighet har tidligere bare vært beskrevet med ord i Wikipedia. Nå har disse, og 97 andre opprinnelig bildeløse artikler, fått illustrasjoner også - takket være studentene på Grafisk design og illustrasjon.

AGENDA: Siri Hustvedt om kunstAGENDA: Siri Hustvedt om kunst

Kunst er et sentralt tema i Siri Hustvedts forfatterskap og fredag 5. september kl. 14 innleder Agenda høstsemesteret med et besøk av den anerkjente amerikanske forfatteren. Velkommen!

Disputas, avdeling Kunstakademiet: Thomas KvamDisputas, avdeling Kunstakademiet: Thomas Kvam

Fredag 5. september vil Thomas Kvam disputere for prosjektet Pulp Philosophy (The Film Machine/Conceptual Clusters) innenfor Program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved avdeling Kunstakademiet. Velkommen!

Dokumentarfilmen "Ballettguttene" vises på Operaens HovedsceneDokumentarfilmen "Ballettguttene" vises på Operaens Hovedscene

To av Balletthøgskolens studenter, Torgeir og Syvert, er med i denne fine filmen som følger tre unge gutter som danser klassisk ballett,. Den er tidligere vist på NRK. Kinoversjonen "Ballet Boys" vises på Operaens hovedscene lørdag 30.august kl.17.30

Tore Vagn Lid: "Kunnskap og ferdigheter for et postdramatisk teater"Tore Vagn Lid: "Kunnskap og ferdigheter for et postdramatisk teater"

Tore Vagn Lid er nå i gang med sitt tre-årige prosjekt med base på Teaterhøgskolen. Det er opprettet en blogg hvor interesserte kan følge prosjektet. I løpet av prosjektperioden vil det også publiseres fire artikler i nettstedet scenekunst.no. Finn lenker her.

Vigdis Hjorth årets gjestetaler ved semesterstart mandag 18. august!Vigdis Hjorth årets gjestetaler ved semesterstart mandag 18. august!

Tradisjonen tro inviterer Kunsthøgskolen i Oslo en profilert kunstner til å inspirere nye og etablerte studenter ved semesterstart. I år har Vigdis Hjorth takket ja, og vi gleder oss til å høre hva den uredde forfatteren har på hjertet.

Den franske filosofen Alain Badiou til Kunsthøgskolen AVLYST PGA SYKDOMDen franske filosofen Alain Badiou til Kunsthøgskolen AVLYST PGA SYKDOM

Det arbeides nå med å få Alain Badiou til Oslo og Kunsthøgskolen medio januar 2015. Informasjon vil komme.

Pedagogdagene 2014 på KunsthøgskolenPedagogdagene 2014 på Kunsthøgskolen

Norsk kulturskoleråd arrangerer Pedagogdagene for tredje gang, - i år i et samarbeid med Norges musikkhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Over 300 deltakere er påmeldt til dagene, som foregår torsdag 14. og fredag 15.august.

Velkommen til semesterstart!Velkommen til semesterstart!

Her finner nyttig informasjon for nye og gamle studenter.

Fra Kunstfag til Kunst og håndverkFra Kunstfag til Kunst og håndverk

Fra og med semesterstart endrer Avdeling Kunstfag navn til Avdeling Kunst og håndverk. Her forklarer dekan Jørn Mortensen nærmere hva som er bakgrunnen for navneendringen.