Ledige stillinger - Vacancies

 


Skal du søke en faglig stilling ved Kunsthøgskolen i Oslo?
Her finner du forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Skrevet av Webredaktør.
Nyheter
"A Strange Kind of Love""A Strange Kind of Love"

Registudent Tormod Carlsen lager overvåkningshus. Åpning under Oktoberdans i Bergen 20.oktober, og deretter vil huset flyttes til Kunsthøgskolen i november

Norsk møbelindustri gjenopplives med hjelp fra designstudenterNorsk møbelindustri gjenopplives med hjelp fra designstudenter

Fem studenter fra Master i design har besøkt møbelindustrien på Sunnmøre. De har vært med i et pilotprosjekt som danner basis for en design-inkubator i Sykkylven.

Debatt om norsk formgivningDebatt om norsk formgivning

Norway Designs inviterer til debatt om norsk formgivning i forbindelse med utstillingen Verdi, der halvparten av utstillerne har bakgrunn fra designavdelingen. Dekan Stein Rokseth deltar i debatten tirsdag 7. oktober.

Elvelangs i fakkellys 2014Elvelangs i fakkellys 2014

Torsdag 25. september er det klart for årets Elvelangs i fakkellys, som er en kulturell vandring langs Akerselva. Flere studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo bidrar til programmet i området rundt skolen. Velkommen!

"Utdanning av samtidsdansere i dag" - seminar 24.september"Utdanning av samtidsdansere i dag" - seminar 24.september

Balletthøgskolen inviterer til halvdagseminar med Irene Theisen og Merete Hersvik, Hooman Sharifi, Brynjar Bandlien, Henriette Pedersen, Janne-Camilla Lyster, nåværende studenter og andre interesserte.

Designavdelingen representert på Norske Kunsthåndverkeres årsutstillingDesignavdelingen representert på Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling

Charlotte Bik Bandlien ved Avdeling Design foredrar ved Trøndelag Senter for Samtidskunst i anledning Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling "Skreddersydd" 18. september. To tidligere MA-studenter fra design deltar på utstillingen som står fram til 28. september.

DUB LEVIATHAN Versjon# 3 - innkikk i pågående arbeidsprosessDUB LEVIATHAN Versjon# 3 - innkikk i pågående arbeidsprosess

DUB Leviathan-prosjektet er et samarbeid mellom Transiteatret-Bergen, Prosjektprogrammet/Kunsthøgskolen i Oslo, Sisu slagverkensemble, Dramatikkens hus m.f.l. Visning 27. september.

Galleri Format: Arkeologisk utstillingGalleri Format: Arkeologisk utstilling

Tre studenter fra metall- og smykkekunst åpner utstilling på Galleri Format fredag 12. september. Med utgangspunkt i noen utvalgte objekter som er funnet i Oslo, har studentene fått i oppgave å utforske og utforme et smykke.

Foredrag med Patrick-Louis VuittonForedrag med Patrick-Louis Vuitton

Femte generasjon Vuitton kommer til Kunsthøgskolen fredag 12. september for å gi en innføring i historien til det kjente merkevarehuset. Åpent for studenter og ansatte ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Fra skrivebord til sceneromFra skrivebord til scenerom

Trenger norsk teater ny dramatikk? Masterstudenene i scenetekst arrangerer seminar på Nationaltheaterets Amfiscene 20.september

Utstilling om norske romáUtstilling om norske romá

Stipendiat på Design, Annelise Bothner-By, har designet utstillingen «Norvegiska romá – norske sigøynere» på Interkulturelt Museum som åpner søndag 14. september.

Utstilling om å stille ut grafisk designUtstilling om å stille ut grafisk design

Sju MA2-studenter fra grafisk design og illustrasjon ønsker å sette søkelys på ulike problemstillinger knyttet til det å stille ut grafisk design. Det gjør de gjennom en utstilling som åpner torsdag 11. september i Sons gate 7, ved Kampen park.

HOTWEEK 2014 - Movement, utstillingsåpning i SøylegallerietHOTWEEK 2014 - Movement, utstillingsåpning i Søylegalleriet

I forbindelse med HOTWEEK som har vært arrangert denne uken på fagområdet for metall og smykkekunst, avdeling Kunst og håndverk, inviterer deltakerne til utstillingsåpning fredag 19. september kl. 17.30 i Søylegalleriet. Det vil også være forelesninger med to av gjestelærerene kl. 15 og 16 samme dag. Velkommen!

Agenda: Kunsthåndverk eller materialbasert kunst?Agenda: Kunsthåndverk eller materialbasert kunst?

Fredag 12. september inviterer avdeling Kunst og håndverk til et nytt Agenda. Tema denne gang er begrepene "kunsthåndverk" og "materialbasert kunst"? Hvordan brukes disse begrepene? Ser vi en språklig endring som rommer et møte mellom kunsthåndverket og billedkunsten? Dette er noen av problemstillingene det inviterte panelet vil forsøke å belyse. Velkommen!

Åpent Forum 08.09.14: VerdensteatretÅpent Forum 08.09.14: Verdensteatret

Verdensteateret, som består av blant annet kunstnere, komponister, performanceartister og musikere, kommer til årets første Åpent Forum for å presentere seg selv og fortelle om både nye og gamle produksjoner. Velkommen!

"The Lobby" - opera på hotell i 30-tallets USA"The Lobby" - opera på hotell i 30-tallets USA

Som del av faget Entreprenøskap har avgangsstudentene på Operahøgskolens masterstudium laget sin egen forestilling. Den fremføres i Sentralen 21.september.

Kritikerprisen til stipendiat Ingri FiksdalKritikerprisen til stipendiat Ingri Fiksdal

Ingri Fiksdal er koreograf og stipendiat ved Balletthøgskolen. Sammen med scenograf Signe Becker, fikk hun prisen for forestillingen "Hoods", som ble vist på Black Box tidligere i år.

Kunsthøgskolen godt representert på motevisningen UPKunsthøgskolen godt representert på motevisningen UP

Karoline Bakken Lund, student på master i Design, var en av seks klesdesignere som deltok på motevisningen UP (øpp) tirsdag 2. september. Tre tidligere designstudenter deltok også, og Charlotte Bik Bandlien fra Design satt i fagjuryen.

Klær til dans - en interdisiplinær undersøkelseKlær til dans - en interdisiplinær undersøkelse

Hvor begynner og slutter danserens kropp, og hvor begynner og slutter klærne? I fem uker har studenter fra Design og Balletthøgskolen samarbeidet om et felles prosjekt, og resultatet presenteres for alle interesserte 22. og 23. september.

Hundre Wikipedia-artikler på to dagerHundre Wikipedia-artikler på to dager

Begreper som lobbyvirksomhet, høneblund og sivil ulydighet har tidligere bare vært beskrevet med ord i Wikipedia. Nå har disse, og 97 andre opprinnelig bildeløse artikler, fått illustrasjoner også - takket være studentene på Grafisk design og illustrasjon.

AGENDA: Siri Hustvedt om kunstAGENDA: Siri Hustvedt om kunst

Kunst er et sentralt tema i Siri Hustvedts forfatterskap og fredag 5. september kl. 14 innleder Agenda høstsemesteret med et besøk av den anerkjente amerikanske forfatteren. Velkommen!

Disputas, avdeling Kunstakademiet: Thomas KvamDisputas, avdeling Kunstakademiet: Thomas Kvam

Fredag 5. september vil Thomas Kvam disputere for prosjektet Pulp Philosophy (The Film Machine/Conceptual Clusters) innenfor Program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved avdeling Kunstakademiet. Velkommen!

Dokumentarfilmen "Ballettguttene" vises på Operaens HovedsceneDokumentarfilmen "Ballettguttene" vises på Operaens Hovedscene

To av Balletthøgskolens studenter, Torgeir og Syvert, er med i denne fine filmen som følger tre unge gutter som danser klassisk ballett,. Den er tidligere vist på NRK. Kinoversjonen "Ballet Boys" vises på Operaens hovedscene lørdag 30.august kl.17.30

Tore Vagn Lid: "Kunnskap og ferdigheter for et postdramatisk teater"Tore Vagn Lid: "Kunnskap og ferdigheter for et postdramatisk teater"

Tore Vagn Lid er nå i gang med sitt tre-årige prosjekt med base på Teaterhøgskolen. Det er opprettet en blogg hvor interesserte kan følge prosjektet. Ny artikkel på nettstedet scenekunst.no. Finn lenker her.

Vigdis Hjorth årets gjestetaler ved semesterstart mandag 18. august!Vigdis Hjorth årets gjestetaler ved semesterstart mandag 18. august!

Tradisjonen tro inviterer Kunsthøgskolen i Oslo en profilert kunstner til å inspirere nye og etablerte studenter ved semesterstart. I år har Vigdis Hjorth takket ja, og vi gleder oss til å høre hva den uredde forfatteren har på hjertet.