Ledige stillinger - Vacancies

 


Skal du søke en faglig stilling ved Kunsthøgskolen i Oslo?
Her finner du forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Skrevet av Webredaktør.
Nyheter
Nåværende og tidligere designstudenter til kvadriennalen i PrahaNåværende og tidligere designstudenter til kvadriennalen i Praha

Kristine Gjems har blitt valgt ut til å få vise fram mastereksamen sin i kostyme under kvadriennalen i Praha 18.- 28. juni. Sarah Brinkmann og Haley Peterson fra MA1 design har bidratt til utforming av den norske paviljongen.

Åpent forum 09.03.15: Nikolaus Gansterer - TranslecturesÅpent forum 09.03.15: Nikolaus Gansterer - Translectures

Mandag 9. mars kommer det østerrikske kunstneren Nikolaus Gansterer til Åpent forum. "Translectures" er en blanding av performance og forelesning der han undersøker forholdet mellom tegning og tenking.

Åpent informasjonsmøte om masterstudiene i koreografi og dansÅpent informasjonsmøte om masterstudiene i koreografi og dans

Er du interessert i å søke masterstudiet i koreografi eller dans ved Kunsthøgskolen i Oslo, men ønsker å finne ut mer før du søker? Da er du velkommen 2.mars kl.17.00

Akademirommet, 2. mars: BEASTS AND PETS - WEAPONS OF SOLIDARITYAkademirommet, 2. mars: BEASTS AND PETS - WEAPONS OF SOLIDARITY

Omgitt av verdivurderinger og krav om bærekraft, er det mange kunstnere som kjenner på forventninger om å være tilbydere, soldater og helgener på vegne av god etikk, ladet med gode intensjoner. Hvem har sagt at kunstnere er helgener og bør de egentlig være gode?

Loading... 33%Loading... 33%

Fredag 27. februar har MA1 ved Kunst og håndverk gjennomført nøyaktig 33% av sitt masterløp. Studentene markerer første etappe med en utstilling som viser nåværende status for de individuelle kunstnerskapene.

Forelesning med Olivier SchrauwenForelesning med Olivier Schrauwen

Den belgiske serieskaperen Olivier Schrauwen holder en åpen forelesning om sitt arbeid torsdag 26. februar. Fredag 27. februar er det slippfest for boka «Gutten min» på Akers Mek.

Academy Lectures: Filmvisning og forelesning med Elizabeth PovinelliAcademy Lectures: Filmvisning og forelesning med Elizabeth Povinelli

Elizabeth A. Povinelli er professor i antropologi og kjønnsstudier ved Columbia University. I tillegg til hennes skriftlige produksjon, har hun også laget filmene When the Dogs Talked og Low Tide Turning sammen med The Karrabing Film Collective. Disse filmene vises i Auditoriet på Kunsthøgskolen 20. februar kl. 16:00 og Povinelli holder sin Academy Lecture på OCA 21. februar kl. 17:00.

"Veggen" - en forestilling av Janne-Camilla Lyster og Terje Tjøme Mossige"Veggen" - en forestilling av Janne-Camilla Lyster og Terje Tjøme Mossige

Forestillingen, som har premiere 26.februar, vil danne grunnlaget for en ny koreografisk scenetekst. Sceneteksten vil utgis i september 2015, og vil være en del av Janne-Camilla Lysters stipendiatprosjekt ved Balletthøgskolen.

Akademirommet, 23. februar: Please explain things to me.Akademirommet, 23. februar: Please explain things to me.

Akademirommet presenterer Nora Joungs utstilling, Please explain things to me.
"....noen ganger tenker jeg, at det hele, altså verden i sin vorden, er en ryddesjau, det som skjer før det det handler om."

Ny søknadsfrist til masterstudiet i koreografiNy søknadsfrist til masterstudiet i koreografi

På grunn av mulighet for økning av antall studieplasser ved masterstudiet i koreografi åpnes det for en ny søknadsfrist. Fristen er satt til 15. mars.

Åpent Forum 23.02.15: TASCÅpent Forum 23.02.15: TASC

Kunst, performance, samtaler og mat. Mandag 23. februar kommer kunstnergruppen TASC til Åpent Forum.

Eames i omløp - en samtale mellom Theodor Barth og Sigurd StrømEames i omløp - en samtale mellom Theodor Barth og Sigurd Strøm

I forbindelse med utstillingen "Eames by Vitra" ønsker DogA velkommen et kveldsseminar 19. februar, der Ray og Charles Eames hylles med en rekke små foredrag. Fra Kunsthøgskolen deltar Theodor Barth og Sigurd Strøm, begge professorer på avd. Design.

Foredrag med Elana HerzogForedrag med Elana Herzog

Den New York-baserte kunstneren Elana Herzog arbeider primært med installasjoner, tegning med tekstildeler, planker og andre restmaterialer. Onsdag 18. februar holder hun en selvpresentasjon på Kunsthøgskolen som er åpen for alle.

Master regi - Tormod Carlsen på Det Norske TeatretMaster regi - Tormod Carlsen på Det Norske Teatret

Avgangsstudentene på regi har som vanlig sine avgangsforestillinger ute på en profesjonell scene. Først ute er Tormod Carlsen med "I einsemda på bomullsmarkene" av Koltés med premiere 20. februar

Designstudenter gjør ting de ikke kan – Vol. 2Designstudenter gjør ting de ikke kan – Vol. 2

MA1 grafisk design og illustrasjon har skrevet hvert sitt teaterstykke som skal vises torsdag 12. februar klokka 19. Åpent for alle!

Live Spaces - et seminar om interiørarkitektur 19.-20. marsLive Spaces - et seminar om interiørarkitektur 19.-20. mars

Live Spaces tar for seg utfordringer knyttet til definisjonen av og utviklingen av interiørarkitektur som fag. Seminaret er nummer to i rekken av fagseminarer arrangert av Avdeling for design. Det er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Academy Lectures 11.02.15: Boris BudenAcademy Lectures 11.02.15: Boris Buden

Forfatter og kulturkritiker Boris Buden kommer til Academy Lectures onsdag 11. februar.

Shit happens på Stockholmsmessen *Oppdatert med bilder fra standenShit happens på Stockholmsmessen *Oppdatert med bilder fra standen

Studentene på 2BA interiørarkitektur og møbeldesign har fordypet seg i sanitære utfordringer i et globalt perspektiv. Resultatet stilles ut under Stockholm Furniture & Light Fair 3.-7. februar.

Åpent Forum 02.02.15: Mårten Spångberg - I say this only onceÅpent Forum 02.02.15: Mårten Spångberg - I say this only once

Mandag 2. februar kommer den svenske koreografen Morten Spångberg til Åpent Forum på Kunstnernes Hus.

DUB Leviathan! #4-5 og Scenisk SeminarDUB Leviathan! #4-5 og Scenisk Seminar

Som en del av Tore Vagn Lids prosjektprogram "Kunnskaper og ferdigheter for et postdramatisk teater" arrangeres "DUB Leviathan! #4-5, forsmak på Festspillene i Bergen fredag 6.februar, og Scenisk seminar lørdag 7. februar, begge på Dramatikkens hus.

"Massa Confusa" på scene 6"Massa Confusa" på scene 6

Overskriften for denne perioden for avgangsklassen på skuespillerutdanningen er "Det flerkunstneriske". Premiere 28.januar - bare tre visninger.

Professor Paul Scott gir ut bokProfessor Paul Scott gir ut bok

Paul Scott (Professor 2 på Kunst og Håndverk) gir ut boka "Horizon - Transferware and Contemporary Ceramics". Boka lanseres på Victoria and Albert museum i London fredag 30. januar.

Hvordan stille ut håndverks- og materialbasert kunst?Hvordan stille ut håndverks- og materialbasert kunst?

Fredag 30. januar er det igjen klart for Agenda på Kunstnernes Hus. Tema denne gangen er strategier for å stille ut håndverks- og materialbasert kunst. Velkommen!

Selvpresentasjon: Klara KristalovaSelvpresentasjon: Klara Kristalova

Tirsdag 27. januar holder Klara Kristalova en selvpresentasjon i auditoriet. Hun er kjent for sine forstyrrende skulpturer i keramikk.

Selvpresentasjon: Hanne Friis - Materialitet og farge som språkSelvpresentasjon: Hanne Friis - Materialitet og farge som språk

Hanne Friis presenterer eget kunstnerskap tirsdag 27. januar. Sanselighet, materialitet og farge er drivkraften i kunstnerskapet. Hovedproduksjonen består av stedsspesifikke tekstilskulpturer som er bygget opp for hånd med søm eller andre håndarbeidsteknikker.