Ledige stillinger - Vacancies

 


Skal du søke en faglig stilling ved Kunsthøgskolen i Oslo?
Her finner du forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Skrevet av Webredaktør.
Nyheter
UtstillingUtstilling

Onsdag 2. september åpner en utstilling i Galleri Seilduken med studenter og ansatte fra alle de seks avdelingene ved Kunsthøgskolen – i tillegg til tidligere studenter, og noen som har søkt, men ikke kommet inn.

Åpning av Designers Saturday på KunsthøgskolenÅpning av Designers Saturday på Kunsthøgskolen

Fredag 4. september åpner Designers Saturday på Kunsthøgskolen i Oslo. Det blir designtalks av Patricia Urquiola, Giulio Cappellini, Dirk Wynants og Ola Rune fra Claesson Koivisto Rune - alle designere i verdensklasse.

Overlevering av rektorkjedetOverlevering av rektorkjedet

- Mest av alt takker jeg av hele mitt hjerte, hver og en av alle dere som er ansatt på Kunsthøgskolen i Oslo, for at dere har bidratt til å gjøre disse åtte årene til de mest givende og morsomme år i min yrkeskarriere, sa Cecilie Broch Knudsen i talen hun holdt da rektorkjedet ble overlevert til Jørn Mortensen etter åtte år som rektor ved Kunsthøgskolen.

Brev fra rektorBrev fra rektor

– Denne uken tar vi i mot 262 nye studenter, og man kan formelig kjenne energien på campus. Jeg håper vi makter å ta i mot dere på en måte som tilfredsstiller forventningene. (...) Her skal det være lov å prøve, feile, for deretter å feile på en bedre måte, skriver rektor Jørn Mortensen i et brev til studentene på Kunsthøgskolen.

Ledige plasser på kles- og kostymedesignLedige plasser på kles- og kostymedesign

Avdeling Design har ledige plasser til bachelorutdanningen i kles- og kostymedesign, med oppstart 8. september 2015. Søknadsfrist er 26. august.

Ledig stilling som dekan ved DesignLedig stilling som dekan ved Design

Vi søker en dekan med designkompetanse og forståelse for avdelingens identitet som kan være med på å videreutvikle avdelingen, samt bidra til Kunsthøgskolens strategiske utvikling. Søknadsfrist 1. september 2015.

Teaterhøgskolen har ledig stilling som dekan - åremål 4 årTeaterhøgskolen har ledig stilling som dekan - åremål 4 år

Vi søker en dekan med entusiasme for og kompetanse innen teater som kan videreutvikle Teaterhøgskolen, samt bidra til Kunsthøgskolens strategiske utvikling. NB! Søknadsfristen er forlenget til 20.september.

Vernissage torsdag 13.08: Yuka Oyama | Encapsulation SuitsVernissage torsdag 13.08: Yuka Oyama | Encapsulation Suits

Yuka Oyama, stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo, holder sin første separatutstilling i Norge hos Oslo Kunstforening. Hun er utdannet innen smykkekunst og hennes arbeider utforsker hvordan et statisk objekt kan påvirke sin bærer. Utstillingen står tl 13.september

Ny seksjonssjef ved Kommunikasjon og serviceNy seksjonssjef ved Kommunikasjon og service

Atle Faye (53) starter som vår nye kommunikasjonssjef 1. september.

- Det blir helt sprøtt å se mynten ute i sirkulasjon, med min signatur på!- Det blir helt sprøtt å se mynten ute i sirkulasjon, med min signatur på!

Student på Kunstakademiet, Kjersti M. Austdal, vant konkurransen om utforming av baksiden på Norges Banks jubileumsmynt. Mynten vil bli utgitt i forbindelse med sentralbankens 200-års jubileum i 2016.

Teaterhøgskolens førstelektor Øystein Stene utfordrer teatreneTeaterhøgskolens førstelektor Øystein Stene utfordrer teatrene

Med utgangspunkt i årets Heddapris-utdeling skriver Stene om situasjonen for ny dramatikk - og for norske dramatikere.

«To Eat or to be Eaten – A Guide to Cannibalism»«To Eat or to be Eaten – A Guide to Cannibalism»

Avgangsprosjektet til Antonio Cascos Chamizo, masterstudent i Design, har fått massiv oppmerksomhet i utenlandske nettmedier.

Fest elleve dager til endeFest elleve dager til ende

Avgangsstudentene på master i grafisk design og illustrasjon inviterer til en klassefest som varer i elleve dager. Festen vil finne sted i klasserommet til MA2 - som i sin helhet er flyttet til Grafill for anledningen. I løpet av festen vil studentene stille ut avgangsprosjektene sine. Åpning 17.juni.

Trine Lise Moe representerer Norge i Eurovision Young DancersTrine Lise Moe representerer Norge i Eurovision Young Dancers

Trine Lise er student i 2.klasse bachelor jazzdans. I år er det 10 deltakere fra henholdsvis Tyskland, Sverige, Slovakia, Tsjekkia, Malta, Polen, Nederland, Slovenia, Albania og Norge. Se på NRK1 18. og 19. juni.
.

Fire nye stipendiater til Kunsthøgskolen

Program for kunstnerisk utviklingsarbeid mottok i år 35 søknader til Stipendiatprogrammet, og 12 stipendiater blir tatt opp til programmet i 2015 med finansiering fra Programstyret. Av dem går følgende fire til Kunsthøgskolen: en til Design, en til Kunst og håndverk og to til Teaterhøgskolen:

Avgangsforestilling for jazzdans og moderne- og samtidsdansAvgangsforestilling for jazzdans og moderne- og samtidsdans

Bachelorstudentene har premiere på sin siste forestilling på skolen onsdag 10.juni. Siste forestilling 17.juni.

Stipendiat Franz Petter Scmidt i Kulturhuset, NRK P2Stipendiat Franz Petter Scmidt i Kulturhuset, NRK P2

Franz Petter Schmidt ønsker å bygge bro mellom gammel kunnskap og en fremtid med større bevissthet om kvalitet og opprinnelse. Du kan høre om arbeidet hans i Kulturhuset, NRK P2.

Baronesse Campingvogn; Museumsobjekt OMu.g001067Baronesse Campingvogn; Museumsobjekt OMu.g001067

En campingvogn står sentralt i stipendiat Annelise Bothner-By sin utstilling som åpner 11. juni på interkulturelt museum. Vogna har tidligere blitt brukt som sommerhjem for en norsk romá-familie. Den skal nå fylles med ny mening av en gruppe designere, alle med bakgrunn fra Kunsthøgskolen i Oslo. Utstillingen er åpen til 6.september

Workshop om teori og praksisWorkshop om teori og praksis

Charlotte Bik Bandlien ved avdeling Design deltar på en internasjonal akademisk workshop 9.-10. juni ved Universitetet i Oslo som tar for seg forholdet mellom teori og praksis i design.

Kunst og håndverk til NEU/NOW Festival i AmsterdamKunst og håndverk til NEU/NOW Festival i Amsterdam

Tre studenter ved Kunst og håndverk har kommet med på årets NEU/NOW Festival i Amsterdam i tiden 9.-13.september. Festivalen fremmer de mest talentfulle og aktuelle innen kunst i Europa.

Sommerteater i Frognerparken 2015: "Pinoccio"Sommerteater i Frognerparken 2015: "Pinoccio"

Det tradisjonsrike familieforestillingen i teltet hadde premiere 17.juni, og studentene spiller siste forestilling 19.juli.

Masterstudentene i Billedkunst: ARKIVMASTERNEMasterstudentene i Billedkunst: ARKIVMASTERNE

Masterstudentene i billedkunst har for første gang laget et kollektivt kunstverk til avgangsutstillingen. Magasinet D2 skriver om det håndbrettede arkivet.

Ane Hjort Guttu er festspillkunstnerAne Hjort Guttu er festspillkunstner

Tidligere stipendiat ved Kunstakademiet, Ane Hjort Guttu, er årets festspillkunstner i Bergen. Utstillingen på Bergen Kunsthall står til 16. august.

Avgangsutstilling for DesignAvgangsutstilling for Design

Master- og bachelorstudentene i Grafisk design og illustrasjon, Kles- og kostymedesign og Interiørarkitektur og møbeldesign viser sine avgangsprosjekter på Kunsthøgskolen 2.-7. juni.

Samarbeid mellom design og operaSamarbeid mellom design og opera

Kostymene til oppsetningen av "Figaros bryllup" er laget av MA-student i Design, Sarah Brinkmann. NB! Siste forestilling 27. mai.