Ledige stillinger - Vacancies

 


Skal du søke en faglig stilling ved Kunsthøgskolen i Oslo?
Her finner du forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Skrevet av Webredaktør.
Nyheter
God sommer!God sommer!

Her finner du Kunsthøgskolens åpningstider i sommer – i tillegg til informasjon for nye og gamle studenter i forbindelse med semesterstart mandag 18. august.

Registudent setter opp på Den Nationale Scene i BergenRegistudent setter opp på Den Nationale Scene i Bergen

"LilleLAB #3 - RusLAB: En følelsesladet feiring av hjernen" - Angelina Stojčevska har sammen med skuespillerne Ine Marie Wilmann, Stian Isaksen, Ingvild Holthe Bygdnes(tidligere Teaterhøgskolestudenter) og Tormod Løvold arbeidet fram dette stykket som skal vises på DNS Lille Scene i høst. Premiere er 23.august.

Workshop med Stefan Herheim og Clemens FlickWorkshop med Stefan Herheim og Clemens Flick

Operastudentene skal arbeide med de to operakunstnerne en uke i august. Lørdag 30.august er workshopen del av Åpen dag på Den Norske Opera & Ballett, og publikum ønskes velkommen inn.

Designstudent til moteuka i KøbenhavnDesignstudent til moteuka i København

Matilda Karlström fra bachelor Klær & kostymer har blitt valgt ut til å vise deler av sin eksamenskolleksjon under Copenhagen Fashion Week.

Sommerteateret 2014: Aladdin og den vidunderlige lampenSommerteateret 2014: Aladdin og den vidunderlige lampen

Hipp hurra, sommerteateret fyller 40 år! Den tradisjonelle familieforestillingen med skuespillerutdanningens 2. klasse spilles i teltet bak monolitten i Frognerparken. Siste spilledag er 20. juli.

Heddapriser til tidligere TeaterhøgskolestudenterHeddapriser til tidligere Teaterhøgskolestudenter

Tyra Tønnessen fikk prisen for beste regi. Mariann Hole fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Renate Reinsve for beste kvinnelige medspiller.

"Tulips" - med Mårten Spångberg"Tulips" - med Mårten Spångberg

"A group of people came together and danced for a while, and now we think it would be great if you came by to be with us for a bit." Dette er masterstudent Solveig Styve Holtes prosjekt, og visningen er onsdag 11.juni kl.20.00. Møt opp!

"Kjellermennesket" av Dostojevskij"Kjellermennesket" av Dostojevskij

“Jeg er et sykt menneske... Jeg er et ondt mennske. Et frastøtende menneske er jeg.” Slik presenterer Kjellermennesket seg selv.
Dette er Gard Godøy Spanges avgangsforestilling på skuespillerutdanningen. Det blir visninger 12. og 13.juni. Nattforestilling fredag den 13. kl.24.00 - og det er fullmåne!

Avatarene kommer!Avatarene kommer!

Kurator for Kunstfags masterutstilling, Marianne Zamecznik, forklarer noe av bakgrunnen for hvorfor hun mener at det er nødvendig å tenke nytt om formidling av kunsthåndverk.

Prøveforelesninger i anledning ansettelsen av professor i Kunst og offentlige rom

I høst begynner det nye masterprogrammet "Kunst og offentlige rom" på avdeling Kunstfag og Kunsthøgskolen skal derfor ansette en ny professor. I den anledning vil tre av kandidatene, Apolonija Sustersic, Jakob Fenger og Marianne Heier holde en prøveforelesning. Alle interesserte er velkommen!

Mårten Spångberg : "Dans 2.0"Mårten Spångberg : "Dans 2.0"

Torsdag 5.juni vil Mårten Spångberg holde en åpen forelesning ved Kunsthøgskolen i Oslo. I sin forelesning vil Spångberg adressere dansen i det utvidete koreografibegrepet og dansens autonomi i det samtidige kunstfeltet.

Landing Site Spesific - koreografene med visninger 28.mai og 1.juniLanding Site Spesific - koreografene med visninger 28.mai og 1.juni

"Landing Site Spesific" er et prosjekt for masterstudentene i koreografi ledet av professor Amanda Steggel. Prosjektet startet med en 10 dagers studietur til Art Vila Garikula utanfor Tbilisi i Georgia.

"Slow Motion" innkjøpt i London"Slow Motion" innkjøpt i London

Victoria & Albert Museum i London har kjøpt inn et arbeid av sølvkunstner Leif Stangbye-Nielsen til sine samlinger. Han er førsteamanuensis i metall på avdeling Kunstfag.

Camilla Bruerberg presentert i ny bokCamilla Bruerberg presentert i ny bok

Camilla Bruerberg er designer og verksmester i strikk på avdeling for design. Tre av strikkekolleksjonene hennes presenteres i den nyutgitte boka "Fashion Knitwear".

Stipendtildelinger fra BKH

14 masterstudenter på Kunstfag og Kunstakademiet har fått stipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH).

Seminar om designkritikkSeminar om designkritikk

Onsdag 28. mai inviterer avdeling for Design til et heldagsseminar der temaet er hvorfor en profesjonell og faglig fundert designkritikk er fraværende.

Avgangsutstilling for Kunstakademiets masterstudenterAvgangsutstilling for Kunstakademiets masterstudenter

Årets avgangsutstilling for studenter ved masterutdanningen i billedkunst er også i år et samarbeid med Kunstnernes Hus. Utstillingen åpner på Kunstnernes Hus 23. mai kl. 19 og vises til 8. juni.

Klassisk ballett viser sin avgangsforestillingKlassisk ballett viser sin avgangsforestilling

Studentene i 1. og 2. år klassisk ballett deltar også i forestillingen som har premiere fredag 13 .juni på Kunsthøgskolens Hovedscene. Siste gang 18.juni.

Avgangsutstilling 2014 - Bachelor KunstfagAvgangsutstilling 2014 - Bachelor Kunstfag

Torsdag 15. mai kl. 18 åpner årets avgangsutstilling for bachelorstudenter ved avdeling Kunstfag. Utstillingen står til og med søndag 25. mai. Velkommen!

Avgangsforestilling jazzdans og moderne- og samtidsdansAvgangsforestilling jazzdans og moderne- og samtidsdans

Avgangsstudentene 2014 inviterer til eksamensforestilling i tiden 12. - 18.juni.

Nyansettelse på OperahøgskolenNyansettelse på Operahøgskolen

Magne Tangen Eliassen tiltrådte 1. mai i 50% stilling som studieprogramsvarlig ved Operahøgskolen.

Grunnlovsfest på Eidsvoll Verk: Presentasjon av Designprosjekt 1814Grunnlovsfest på Eidsvoll Verk: Presentasjon av Designprosjekt 1814

I anledning Grunnlovsjubileet har Norwegian Fashion Institute tatt initiativ til prosjektet "Designprosjekt 1814", som utforsker hva som skjer når 10 norske klesdesignere utfordres til å tematisere den norske kulturhistorien i eldre og moderne tid. Tre studenter fra Kles- og kostymedesign deltar i prosjektet og søndag 11. mai kan du se deres kolleksjoner i en visning som en del av Grunnlovsfest på Eidsvoll Verk. Velkommen!

Utstilling i Oslo Ladegård med masterstudenter fra KunstakademietUtstilling i Oslo Ladegård med masterstudenter fra Kunstakademiet

Søndag 11. mai viser førsteårs masterstudenter ved Kunstakademiet i Oslo viser arbeider i historiske omgivelser i ærverdige Oslo Ladegård. De utstilte verkene favner vidt fra dokumentasjonen av en spirititisk seanse utført i byggets kjeller som utgjorde førsteetasje i biskop Nikolas borg fra 1200-tallet, til intervensjoner i hovedhusets barokke interiør fra 1700-tallet, lydinstallasjon og performance i den rekonstruerte barokkhagen med mer.

Kajsa Lovisa Bodebeck med tilbud om aspirantplass i Nasjonalballetten 2014/2015.Kajsa Lovisa Bodebeck med tilbud om aspirantplass i Nasjonalballetten 2014/2015.

Kajsa er avgangsstudent på bachelor klassisk ballett 2014

Rektor Cecilie Broch Knudsens innlegg i anledning rapporten "Det muliges kunst"Rektor Cecilie Broch Knudsens innlegg i anledning rapporten "Det muliges kunst"

Rektor Cecilie Broch Knudsen har skrevet et innlegg i debatten i tilknytning til rapporten «Det muliges kunst», som ekspertgruppen for kunst og kultur i opplæringen overrakte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og kulturminister Thorhild Widvey (H) torsdag 24. april.