Ledige stillinger - Vacancies

 


Skal du søke en faglig stilling ved Kunsthøgskolen i Oslo?
Her finner du forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Skrevet av Webredaktør.
Nyheter
Hundre Wikipedia-artikler på to dagerHundre Wikipedia-artikler på to dager

Begreper som lobbyvirksomhet, høneblund og sivil ulydighet har tidligere bare vært beskrevet med ord i Wikipedia. Nå har disse, og 97 andre opprinnelig bildeløse artikler, fått illustrasjoner også - takket være studentene på Grafisk design og illustrasjon.

AGENDA: Siri Hustvedt om kunstAGENDA: Siri Hustvedt om kunst

Kunst er et sentralt tema i Siri Hustvedts forfatterskap og fredag 5. september kl. 14 innleder Agenda høstsemesteret med et besøk av den anerkjente amerikanske forfatteren. Velkommen!

Disputas, avdeling Kunstakademiet: Thomas KvamDisputas, avdeling Kunstakademiet: Thomas Kvam

Fredag 5. september vil Thomas Kvam disputere for prosjektet Pulp Philosophy (The Film Machine/Conceptual Clusters) innenfor Program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved avdeling Kunstakademiet. Velkommen!

Dokumentarfilmen "Ballettguttene" vises på Operaens HovedsceneDokumentarfilmen "Ballettguttene" vises på Operaens Hovedscene

To av Balletthøgskolens studenter, Torgeir og Syvert, er med i denne fine filmen som følger tre unge gutter som danser klassisk ballett,. Den er tidligere vist på NRK. Kinoversjonen "Ballet Boys" vises på Operaens hovedscene lørdag 30.august kl.17.30

Tore Vagn Lid: "Kunnskap og ferdigheter for et postdramatisk teater"Tore Vagn Lid: "Kunnskap og ferdigheter for et postdramatisk teater"

Tore Vagn Lid er nå i gang med sitt tre-årige prosjekt med base på Teaterhøgskolen. Det er opprettet en blogg hvor interesserte kan følge prosjektet. I løpet av prosjektperioden vil det også publiseres fire artikler i nettstedet scenekunst.no. Den første og den andre foreligger nå.

Den franske filosofen Alain Badiou til KunsthøgskolenDen franske filosofen Alain Badiou til Kunsthøgskolen

Som del av et samarbeid med Ultima-festivalen skal Alain Badiou arbeide med studenter fra master teater. Studentene skal delta ved hans foredrag 16.september.

Vigdis Hjorth årets gjestetaler ved semesterstart mandag 18. august!Vigdis Hjorth årets gjestetaler ved semesterstart mandag 18. august!

Tradisjonen tro inviterer Kunsthøgskolen i Oslo en profilert kunstner til å inspirere nye og etablerte studenter ved semesterstart. I år har Vigdis Hjorth takket ja, og vi gleder oss til å høre hva den uredde forfatteren har på hjertet.

Pedagogdagene 2014 på KunsthøgskolenPedagogdagene 2014 på Kunsthøgskolen

Norsk kulturskoleråd arrangerer Pedagogdagene for tredje gang, - i år i et samarbeid med Norges musikkhøgskole og Kunsthøgskolen i Oslo. Over 300 deltakere er påmeldt til dagene, som foregår torsdag 14. og fredag 15.august.

Fra Kunstfag til Kunst og håndverkFra Kunstfag til Kunst og håndverk

Fra og med semesterstart endrer Avdeling Kunstfag navn til Avdeling Kunst og håndverk. Her forklarer dekan Jørn Mortensen nærmere hva som er bakgrunnen for navneendringen.

Velkommen til semesterstart!Velkommen til semesterstart!

Her finner nyttig informasjon for nye og gamle studenter.

Registudent setter opp på Den Nationale Scene i BergenRegistudent setter opp på Den Nationale Scene i Bergen

"LilleLAB #3 - RusLAB: En følelsesladet feiring av hjernen" - Angelina Stojčevska har sammen med skuespillerne Ine Marie Wilmann, Stian Isaksen, Ingvild Holthe Bygdnes(tidligere Teaterhøgskolestudenter) og Tormod Løvold arbeidet fram dette stykket som skal vises på DNS Lille Scene i høst. Premiere er 23.august.

Workshop med Stefan Herheim og Clemens FlickWorkshop med Stefan Herheim og Clemens Flick

Operastudentene skal arbeide med de to operakunstnerne en uke i august. Lørdag 30.august er workshopen del av Åpen dag på Den Norske Opera & Ballett, og publikum ønskes velkommen inn.

Designstudent til moteuka i KøbenhavnDesignstudent til moteuka i København

Matilda Karlström fra bachelor Klær & kostymer har blitt valgt ut til å vise deler av sin eksamenskolleksjon under Copenhagen Fashion Week.

Sommerteateret 2014: Aladdin og den vidunderlige lampenSommerteateret 2014: Aladdin og den vidunderlige lampen

Hipp hurra, sommerteateret fyller 40 år! Den tradisjonelle familieforestillingen med skuespillerutdanningens 2. klasse spilles i teltet bak monolitten i Frognerparken. Siste spilledag er 20. juli.

Heddapriser til tidligere TeaterhøgskolestudenterHeddapriser til tidligere Teaterhøgskolestudenter

Tyra Tønnessen fikk prisen for beste regi. Mariann Hole fikk prisen for beste kvinnelige hovedrolle. Renate Reinsve for beste kvinnelige medspiller.

"Tulips" - med Mårten Spångberg"Tulips" - med Mårten Spångberg

"A group of people came together and danced for a while, and now we think it would be great if you came by to be with us for a bit." Dette er masterstudent Solveig Styve Holtes prosjekt, og visningen er onsdag 11.juni kl.20.00. Møt opp!

"Kjellermennesket" av Dostojevskij"Kjellermennesket" av Dostojevskij

“Jeg er et sykt menneske... Jeg er et ondt mennske. Et frastøtende menneske er jeg.” Slik presenterer Kjellermennesket seg selv.
Dette er Gard Godøy Spanges avgangsforestilling på skuespillerutdanningen. Det blir visninger 12. og 13.juni. Nattforestilling fredag den 13. kl.24.00 - og det er fullmåne!

Avatarene kommer!Avatarene kommer!

Kurator for Kunstfags masterutstilling, Marianne Zamecznik, forklarer noe av bakgrunnen for hvorfor hun mener at det er nødvendig å tenke nytt om formidling av kunsthåndverk.

Prøveforelesninger i anledning ansettelsen av professor i Kunst og offentlige rom

I høst begynner det nye masterprogrammet "Kunst og offentlige rom" på avdeling Kunstfag og Kunsthøgskolen skal derfor ansette en ny professor. I den anledning vil tre av kandidatene, Apolonija Sustersic, Jakob Fenger og Marianne Heier holde en prøveforelesning. Alle interesserte er velkommen!

Mårten Spångberg : "Dans 2.0"Mårten Spångberg : "Dans 2.0"

Torsdag 5.juni vil Mårten Spångberg holde en åpen forelesning ved Kunsthøgskolen i Oslo. I sin forelesning vil Spångberg adressere dansen i det utvidete koreografibegrepet og dansens autonomi i det samtidige kunstfeltet.

Landing Site Spesific - koreografene med visninger 28.mai og 1.juniLanding Site Spesific - koreografene med visninger 28.mai og 1.juni

"Landing Site Spesific" er et prosjekt for masterstudentene i koreografi ledet av professor Amanda Steggel. Prosjektet startet med en 10 dagers studietur til Art Vila Garikula utanfor Tbilisi i Georgia.

"Slow Motion" innkjøpt i London"Slow Motion" innkjøpt i London

Victoria & Albert Museum i London har kjøpt inn et arbeid av sølvkunstner Leif Stangbye-Nielsen til sine samlinger. Han er førsteamanuensis i metall på avdeling Kunstfag.

Camilla Bruerberg presentert i ny bokCamilla Bruerberg presentert i ny bok

Camilla Bruerberg er designer og verksmester i strikk på avdeling for design. Tre av strikkekolleksjonene hennes presenteres i den nyutgitte boka "Fashion Knitwear".

Stipendtildelinger fra BKH

14 masterstudenter på Kunstfag og Kunstakademiet har fått stipend fra Bildende Kunstneres Hjelpefond (BKH).

Seminar om designkritikkSeminar om designkritikk

Onsdag 28. mai inviterer avdeling for Design til et heldagsseminar der temaet er hvorfor en profesjonell og faglig fundert designkritikk er fraværende.